GVS on maailman johtavia hengityssuojainten valmistajia. Hengityssuojain valikoimaan kuuluvat tuotteet terveyshuoltoon, tiedealoille, autoteollisuuteen, maatalouteen ja ruokateollisuuteen, kaivosteollisuuteen, hitsaustoimintoihin ja metalliteollisuuteen, kemikaaliteollisuuteen, kosmetiikkateollisuuteen, rakennusteollisuuteen sekä erilaisiin koneisiin ja laitteisiin. GVS valmistaa yli 2 miljardia tuotetta vuosittain. Puolinaamarimalliset hengityssuojaimet valmistetaan omassa tehtaassa Iso-Britanniassa. GVS hengityssuojaimia on saatavissa puolinaamarimallisina, integroituina kokonaisuuksia silmiensuojainten kanssa, sekä suodattavina naamarimalleina. Hengityssuojainten Elipse-puolinaamarimallisto edustaa uutta ajattelua, ja sarjan tuotteita yhdistää 8 pääarvoa: Innovatiivinen design, toimitus käyttövalmiina, keveys, kompakti koko, hypoallergeeniset materiaalit parhaaseen käyttömukavuuteen, HEPA-luokan suodatus, alhainen hengitysvastus ja erinomainen yhteensopivuus silmiensuojainten, kuulosuojainten ja työkypärien kanssa.

Hengityssuojainten käytöstä päätetään tekemällä riskienarviointi jossa määritellään tarve oikeanlaiselle hengityssuojaimelle. Riskienarviointiin tarvitaan tiedot työpaikan ilman haitallisistapitoisuuksista, työskentelytavoisa sekä hengitysuojainten suojauskertoimista.

Joissakin tapauksissa työntekijöille täytyy hankkia useita eri hengityssuojaimia, koska työtehtävät voivat olla erilaisia. Tallaisissa tapauksissa työntekijöille on tehtävä erillinen lista, josta selviää mitä hengityssuojainta on käytettävä missäkin tehtävässä.

Ilman epäpuhtauksia voivat olla mm. mikrobit, hiukkaset, kaasut, höyrystyneet kaasut, höyrystyneet nesteet tai näiden yhdistelmiä. Haitalliset aineet voivat päästä ilmaan usealla tavalla, esimerkiksi haihtumalla, hiontapölynä, pisaroina, ruiskuttamalla tai muusta vastaavasta käsittelystä. Haitallinen aine voi joutua myös ilmaan suoraan kemikaalista tai tuotteen valmistusprosessista. Hengityssuojaimia tarvitaan myös kohteissa joissa on vähän happea esim. lietesäiliöt.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 items - 0,00