RhinoWeld

Hitsausvaatteet

RhinoWeld tarjoaa valikoiman erilaisia hitsaustarvikkeita ja hitsausvaatteita. Hitsaustarvikkeista löytyy mm. puikonpitimet, hitsauspeilit, hitsaajan pihdit, liittimet, kipinäsytyttimet, kuonahakut. Hitsausvaatteista löytyy nahkaiset hitsarin esiliinat, hitsaajan takit, hitsaajan käsineet, hitsaajan lakit, hitsauspaidat, hitsaushousut ym.

Nahkaiset hitsausvaatteet

Kipinöillä on kyky tunkeutua erilaisten kankaiden läpi ja polttaa kankaaseen vaikeasta nähtäviä pieniä reikiä. Siksi hitsausvaatteissa tuleekin käyttää kestävää ja hyvin suojaavaa materiaalia.

Nahasta valmistetut hitsausvaatteet sopivat hitsaajille erinomaisesti, koska materiaali estää lähes täydellisesti reikiintymisriskin. Nahkaisissa hitsausvaatteissa on helppoa liikkua materiaalin tukevuudesta huolimatta ja niitä on miellyttävä käyttää.

Hitsaajan suojavaatteet tulee täyttää standardin EN ISO 11611 mukaiset asetukset. Helpoin tapa suojautua kuumuudelta on käyttää joko nahkaisia hitsausvaatteita tai soveltuvia hitsarin haalareita. Hitsaajan muihin vaatteisiin kuuluu hitsaajan käsineet sekä jalkineet. Soveltuvat vaatteet valitaan pääasiassa hitsausmenetelmän mukaan. Hitsausvaatteet voidaan jakaa joko yksi- tai kaksiosaisiin vaateisiin. Näiden lisäksi hitsaaja voi käyttää tarpeen mukaan myös eriasia lisäsuojia, kuten esimerkiksi hitsaajan huppua, lakkia (esim. suikka), erilaisia nahasta valmistettuja hihasuojuojia sekä hitsaajan säärystimiä / nilkkasuojia.

Katso myös: Weldas hitsausvaatteet