Abicor Binzel MB EVO PRO – poltinsarja

Abicor Binzel MB EVO PRO – poltinsarja edustaa täysin uutta konseptia hitsauspoltinten muotoilussa, muodossa ja toiminnassa. Jatkuvaan tutkimukseen perustuva ainutlaatuinen ergonomia mahdollistaa paremman tuntuman jolloin hitsaaja tuntee olevansa ”yhtä” polttimensa kanssa. Kytkimen asento ja muotoilu sekä pallonivel takaavat optimaalisen tasapainon ja mukavuuden kaikissa hitsausasennoissa.

Työolosuhteet ovat raskaat hitsattaessa MIG/MAG –polttimilla. Kevyiden ja edistyksellisten poltinten on oltava myös lujia ja kestäviä. Uuden MB EVO PRO – poltinsarjan parannetut liitännät ovat kestäviä ja kahva tilavampi. Näin poltinkahvan huolto on helpompaa. Teknologiaa ammattilaisia varten.

Ilmajäähdytteisissä Abicor Binzel MB EVO PRO –polttimissa on kevyempi ”BIKOX® LW” kaapelipaketti, jonka ansiosta käsittely on helpompaa ja tieteellisten tutkimusten mukaan hitsaajan rasitus vähäisempää kaikissa asennoissa. Paremmalla käsiteltävyydellä ja pienemmällä rasittavuudella on mitattu olevan selvä vaikutus hitsaussauman laatuun.

Nestejäähdytteisten MB EVO PRO suorituskykyä on parannettu kehittämällä jäähdytysominaisuuksia ja valitsemalla oikeat materiaaliyhdistelmät. Parannettu etuosan jäähdytys lisää kulutusosien ikää sekä suorituskykyä jolloin voidaan hitsata suuremmilla virroilla.

Abicor Binzel virtasuuttimet

Ne altistuvat lämmölle, hitsausroiskeille ja säteilylle, ja niiden on kohdattava rajansa päivittäin : MIG / MAG-hitsauspolttimien kulutusosat. Kaasusuutin, virtasuutin, kaasunhajoitin ja virtasuuttimenpidin ovat hyvin lähellä hitsausprosessia hitsauksen aikana ja niiden on suoritettava tehtävänsä luotettavasti. Näiden kuluvien osien vaatimukset materiaalille, valmistukselle ja valmistuksen luotettavuudelle ovat erittäin korkeat. ABICOR BINZELin kulutusosia käyttämällä jokainen hitsaaja voi työskennellä turvallisin mielin, koska sekä hitsaustulos että turvallisuus puhuvat puolestaan.

Kaasusuuttimet, virtasuuttimet ja vastaavat osat ovat sarjatuotantotuotteita, joten tarjonta markkinoilla on monipuolista. Monille käyttäjille, jotka ostavat tarvikkeita hitsauspolttimiinsa, hinta on ratkaiseva. Jos hitsaussauman laatu ei vastaa odotuksia tai hitsauspoltin ei toimi toivotulla tavalla, tämä voi johtua kuluvien osien halvasta laadusta. Hitsaustulokseen vaikuttavien materiaalien lisäksi myös käsittelyssä on suuria eroja. On järkevää ostaa kaasusuuttimet, virtasuuttimet, kaasunhajoittimet ja virtasuuttimenpitimet toimittajalta, joka toimittaa korkealaatuisia tuotteita. Ihanteellisinta on hankkia kulutusosat kyseisen hitsauspolttimen valmistajalta, koska alkuperäiset polttimet ja alkuperäiset kulutusosat sopivat täydellisesti yhteen ja takaavat parhaan suorituskyvyn.

Hitsausvirtasuutin – tai virtasuutin – on MIG/MAG-hitsauksen kulutusosa, josta on tullut massatuotantotuote nykyään. Markkinoilla on laaja valikoima hitsaustarvikkeita ja kulutusosia tänä päivänä. Jokainen alkuperäinen BINZEL-virtasuutin on korkealaatuinen tuote, joka on merkitty BINZEL-“pallolla” ja se täyttää kaikki hitsausprosessin vaatimukset.

Virtasuutintyypit

Virtasuuttimen käytöstä riippuen useita kilometrejä lankaa voi kulkea tämän pienen kulutusosan läpi päivässä. Siksi on tosi tärkeää käyttää oikean tyyppistä virtasuutinta hitsauspolttimeen ja hitsaussovellukseen. Hitsauspolttimien valmistajat suosittelevat nykyään sopivia virtasuutintyyppejä tuoteluetteloissaan – polttimiin ja hitsausprosessiin. Virtasuuttimia on vakiona saatavana M6-, M8-, M10- kierteellä tai jopa suurempikierteisinä. Yleinen geometria, tarkka keskitetty reikä langan halkaisijalle ja virtasuuttimen materiaali ovat myös tärkeitä. ABICOR BINZEL käyttää patentoitua valmistusprosessia tarkkaan poraukseen. Hitsauksen perussääntö: mitä suurempi hitsausvirta, sitä suuremmat virtasuuttimen mitat.

E-Cu-virtasuutin

Valmistettu puhtaasta elektrolyyttikuparista, tämän virtasuuttimen Vickers-kovuus on n. 110 – 115. Kuparin puhtaus takaa erittäin hyvän virranjohtamiskyvyn, lämmönsiirron ja lämmönjohtavuuden. Koska se pehmenee jo n. 260° C-lämpötilassa, se soveltuu paremmin matalalle ampeerialueelle.

CuCrZr-virtasuutin

Tämän virtasuuttimen seosaineet, kromi ja zirconium, soveltuvat suuremmille lämpökuormille, koska ne ovat erittäin kovia. E-Cu-virtasuuttimeen verrattuna niiden sähkönjohtavuus on hieman alhaisempi, mutta tämä ei ole merkittävä tekijä useimmissa prosesseissa. CuCrZr-virtasuuttimen kovuus on n. 168 HV ja se kestää lämpötiloja jopa n. 500 ° C asti. Näitä virtasuuttimia käytetään yleensä keski- ja korkeilla ampeerialueilla alhaisen kulumisen ja korkean prosessin kuormituskyvyn johdosta pääasiassa nestejäähdytteisiin sovelluksiin ja robottihitsaukseen.

HDS-virtasuutin (“heavy duty silver”-virtasuutin)


Kun CuCrZr-virtasuutin saavuttaa kuormitettavuusrajansa, käytetään HDS-virtasuutinta. Tämän virtasuuttimen sisempi ydin reiän ympärillä koostuu dispersiokarkaistusta kuparista ja mineraalikomponentista. Tämän yhdistelmän ansiosta HDS-virtasuuttimen ydin on erittäin kova ja erittäin lämmönkestävä. Lisäksi hopeapinnoitteen ansiosta roiskeiden tarttuminen on erittäin vähäistä. Virtasuutinta käytetään hitsaussovelluksissa, jotka vaativat korkeita käyttösuhteita ja korkeita hitsausvirtoja ja usein myös ilmajäähdytteisissä polttimissa hitsauksiin joissa käytetään korkeita kuormitusarvoja.

Binzel Wolfram-elektrodit

TIG-hitsauspolttimen, virtalähteen ja kaasun lisäksi on sulamaton ja kuumuuden kestävä wolfram-elektrodi erittäin tärkeä osatekijä parhaan hitsaustuloksen saavuttamisessa.

E3®

Elektrodit sisältävät maametalleja (oksidiseokset). Verrattuna thoriumseosteisiin elektrodeihin, on näiden elektrodien ympäristökuormitus alhaisempi eivätkä ne ole radioaktiivisia. Näiden elektrodien syttymisominaisuudet sekä kestävyys ovat erinomaiset. Ne ovat monikäyttöisiä ja soveltuvat kaikenlaisten seostamattomien ja seostettujen terästen, alumiinin, titaanin, nikkelin ja magnesiumseosten tasavirta- (DC) ja vaihtovirta- (AC) hitsaukseen.

Hyvien syttymisominaisuuksiensa ansiosta ne soveltuvat myös erinomaisesti automaattihitsaukseen. Koska elektrodit lämpenevät vähemmän, on niiden kuormitettavuus suurempi sekä käyttöikä pitempi.

WLA

Lantaaniseosteiset elektrodit soveltuvat tasavirta- (DC) ja vaihtovirta- (AC) hitsaukseen. Niitä käytetään pääasiassa seostamattomien ja korkeaseosteisten terästen, alumiinin, titaanin, nikkelin, kuparin ja magnesiumseosten hitsauksessa. Nämä elektrodit soveltuvat myös mikroplasmahitsaukseen.

Lantaanioksidin (LA203) ansiosta näiden elektrodien syttymisominaisuudet ovat hyvät. Käyttöikä sekä kuormitettavuus ovat kuitenkin alhaisempia kuin E3® elektrodeilla.

WCE

Cerium-oksidin (CeO2) lisäämisen ansiosta on näiden elektrodien kestävyys parempi kuin puhtaiden wolfram-elektrodien. Kuitenkin, Wce-elektrodien kestävyys on alhaisempi kuin E3® ja WL-elektrodien. Näitä elektrodeja käytetään pääasiassa seostamattomien ja korkeaseosteisten terästen, alumiini, titaanin, nikkelin, kuparin ja magnesiumseosten hitsauksessa alhaisilla sekä keskisuurilla virroilla.

WP

Lisäaineeton elektrodi – sisältää puhdasta wolframia. Tätä elektrodia käytetään pääasiassa hitsattaessa vaihtovirralla (AC) alumiiniseoksia. Puhtaan elektrodin valokaari on erittäin vakaa. WP-elektrodeja ei voida käyttää tasavirralla (DC) tapahtuvaan hitsaukseen.

WZR

Wolfram-elektrodit, jotka sisältävät zirkoniumia, soveltuvat hyvin vaihtovirtahitsaukseen (AC) ja kestävät hyvin. Niitä suositellaan käytettäväksi silloin, kun hitsaukselta vaaditaan mahdollisimman täydellistä puhtautta. Niiden soveltuvuus tasavirtahitsaukseen (DC) on rajallinen.

Portwest Palosuojatut työvaatteet

Hitsauksessa, plasmaleikkauksessa tai polttoleikkauksessa on käyttäjän suojauduttava kipinöiltä, syttymiseltä, UV-säteilyltä, kirkkaalta valolta, lentäviltä siruilta sekä valokaaren aiheuttamalta vaaralta, melulta sekä ilmassa olevilta epäpuhtauksilta. Näiden vaarojen takia on työntekijän käytettävä kyseisiltä vaaraoilta suojaavia henkilösuojaimia sekä soveltuvia hitsausvaatteita.

Hengityssuojaimet

Hengityssuojain on kasvoille laitettava väline, joka suojaa käyttäjäänsä ilmassa olevilta partikkeleilta, kuten esim. pölyltä, höyryiltä ja kaasuilta sekä mikrobeilta. Suojaimen suojauskyky on riippuvainen käytettävästä suojaintyypistä. Hengityssuojain suojaa joko suodattamalla ympäröivää ilmaa hengityskelpoiseksi tai sitten syöttämällä valmiiksi puhdasta ilmaa esim. koneellisesti. Hengityssuojaimet eroavat kirurginmaskeista siten, että hengityssuojaimet on suunniteltu suojaamaan myös käyttäjäänsä. Kirurginmaskit suojaavat käyttäjän läheisyydessä olevia ihmisiä pisaratartuntana leviäviltä mikrobeilta, mutta ne eivät tarjoa maskin käyttäjälle hengityssuojaimen kaltaista suojaa. Hengityssuojaimia on saatavilla kertaalleen & uudelleen käytettävinä, puolinaamarimallisina sekä kokonaan kasvot suojaavia malleina. Kaikki Suomessa ja EU:ssa myytävien suojainten tulee täyttää erilaiset CE & EN-luokitukset. FFP2- ja FFP3-luokan suojaimia käytetään tilanteissa, joissa mikrobit kulkeutuvat ilmateitse hyvin pieninä hiukkasina. FFP2-luokan hengityksensuojaimet suodattavat noin 94 % ja FFP3-luokan suojaimet suodattavat noin 99 % ilman epäpuhtauksista.

Suodattavat hengityssuojaimet voidaan jakaa seuraavasti:

  • Puolinaamarit (Peittää suun ja nenän.).
  • Kokonaamarit (Peittää suun, nenän, silmät ja kasvot kokonaisuudessaan.)
  • Erilaiset huput (Peittää koko pään.)

Hengityssuojainten merkkien selityksiä:

  • FFP3 = Tehokkain hiukkassuodatusluokka pölyltä, sumulta ja höyryltä, jossa on esim. mikro-organismeja, kuten bakteereja ja viruksia, kipsiä, puu- tai tekstiilikuituja, marmoria, titaanioksidia, vuolukiveä, kivivillaa, puhdistusaineita, öljyä, mausteita, suolaa, rehua jne. FFP3 suojaa pölyltä, joka voi aiheuttaa keuhkosairauksia, jota aiheuttaa mm. puuvilla, grafiitti, kaoliini, sinkki ja alumiini. Suojaa myös haitalliselta pölyltä, jota aiheuttaa mm. kivihiili, asbesti (tarkista aina kohdekohtainen purkuohjeistus), bauksiitti, kvartsi ja rautamalmi. Suojaa myös myrkylliseltä pölyltä, jota aiheuttaa mm. mangaani, lyijy ja kromi. Tehokkuus: 99,98 % (0,3 mikrometrin hiukkaskokoon asti).
  • FFP2 = Suodattavat noin 94 % ilman epäpuhtauksista. FFP2 tarjoaa suojaa käyttäjälleen eri teollisuuden alueilla, kuten esimerkiksi rakennusalalla, lääketeollisuudessa ja maataloudessa. FFP2 toimii myös hyvänä suojana erilaisia viruksia ja bakteereita vastaan.
  • R = Uudelleenkäytettävät suodattimet.
  • NR = Käytön jälkeen hävitettävät.
  • D = Suodattimet on testattu vapaaehtoisen dolomiittitestin mukaisesti, eli naamaria voi käyttää alhaisen hengitysvasteen säilyttäen pitkiäkin aikoja sakeassa pölyssä. Testissä mitataan suodatustehokkuutta hiukkasilta simuloiden kaivosolosuhteita. Alhaisen hengitysvasteen ansiosta käyttäjän rasittuminen on vähäisempää ja työskentely mielekkäämpää.
  • NO = Poistaa epämiellyttäviä tuoksuja ja hajuja.

Hitsaaminen

Hitsaaminen on prosessi, jossa kaksi erillistä kappaletta muodostaa kokonaan uuden kappaleen. Metallia hitsatessa lämpö one se tekijä joka sulattaa nämä kappaleet yhteen. Lämpö voidaan tuottaa mm. joko käyttämällä sähköä, kitkaa, liekkiä. Hitsausvaatteiden ja suojainten tehtävänä on suojata hitsaajaa hitsauskipinöiltä, lämpösäteilyltä, lyhytaikaiselta liekkikosketukselta sekä valokaaren aiheuttamalta UV-säteilyltä. Yksi tärkeimmistä hitsaajan tärkeimmistä suojaimista on hitsausmaski.

Kaarihitsaus on ehkä tunnetuin menetelmä ja yleisimmin se yhdistetään ensimmäisenä hitsaamiseen. Kaarihitsauksessa tarvittava lämpö tuotetaan sähkövirtaa käyttämällä. Valokaaren ja suojakaasun lisäksi prosessissa käytetään hitsauslisäainetta.

Nämä eri komponentit muodostavat kaasulla suojatun hitsisulan joka liittää kappaleet yhteen. Hitsauslisäaine on teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlainen kuin hitsattava perusaine. Juottaminen eroaa hitsauksesta siten, ettei perusaine sula vaan ainoastaan siinä käytettävä juotosaine. Yleisimmät kaarihitausprosessit ovat puikkohitsaus, MIG & MAG-hitsaus, täytelankahitsaus, jauhekaarihitsaus, TIG- sekä plasmahitsaus.

Kaarihitsaus soveltuu uusien kappaleiden valmistukseen, erilaisten vaurioiden korjaukseen tai kappaleiden pinnoituksiin. Korjaushitsauksessa tyypillisiä kohteita ovat repeytymien, halkeaminen tai erilaisten valuvikojen korjaaminen. Kaarihitsaus soveltuu erilaisille materiaaleille, esimerkiksi: alumiinin hitsaamiseen, teräksille sekä ruostumattoman teräksen hitsaamiseen.

Joidenkin materiaalien hitsaaminen vaatii erityisvalmisteluita ennen kuin hitsaaminen voidaan suorittaa. Yksi tällainen materiaali on titaani, joka hapettuu helposti. Myös erilaisten valurautojen hitsaaminen vaatii esivalmisteluita ja oikeaa tekniikkaa.

MIG/MAG-HITSAUS

MIG/MAG-hitsaus on puoliautomaattinen hitsausmenetelmä, jolla päästään keskisuurista suuriin hitsiaineen tuottoihin. Prosessi soveltuu kaikkiin hitsausasentoihin ja erilaisille materiaalinvahvuuksille.

MIG/MAG-hitsaus on nykyään yleisin käytössä oleva hitsausmenetelmä teollisuudessa, mutta sen suosio on kasvanut myös harrastajien keskuudessa. MIG/MAG-hitsauksessa langansyöttölaite syöttää lisäainelankaa jatkuvasti lankakelasta hitsauspistooliin. Tästä syystä MIG/MAG-hitsausta pidetään puoliautomaattisena hitsausmenetelmänä.

Synergisessä MIG/MAG-hitsauksessa hitsaaja säätää hitsaustehoa vain yhdestä säätimestä hitsattavan materiaalin, suojakaasun ja lisäainelangan mukaan. Synergisessä MIG/MAG-hitsauslaitteessa on muistiin tallennettuja hitsausparametreja, joista on muodostettu synerginen käyrä.

Käyttäjän ei tarvitse huolehtia muusta kuin hitsaustehon säätämisestä. Valokaaren pituus voidaan säätää erikseen liitostyypin, hitsausasennon ja hitsauskohteen mukaan. Pulssi-MIG/MAG laajentaa tavallisen MIG/MAG-hitsauksen käyttöaluetta.

Tässä hitsausmenetelmässä lyhytkestoiset, korkeat virtapulssit muodostavat lisäaineesta pisaran ilman oikosulkua. Näin voidaan käyttää metallin siirtymisessä kuumakaariolosuhteita laitteen koko hitsausvirta-alueella. Myös pulssi-MIG/MAG-hitsauksessa voidaan käyttää synergistä säätöä, jolloin ei tarvitse säätää muuta kuin hitsaustehoa.

Pulssi-MIG/MAG-hitsauksen tärkeimmät hyödyt ovat roiskeeton hitsausjälki, hyvä hitsin muoto ja ohuiden materiaalien helppo hitsattavuus. Pulssi-MIG/MAG-menetelmää käytetään laajalti hitsattaessa vaikeita perusaineita tai lankoja, kuten erikoisteräksiä, alumiinia, ruostumattomia teräksiä sekä kupari- ja nikkelipohjaisia seoksia.

Kaksoispulssihitsaus on tavallisen pulssihitsauksen sovellus, jossa virran pulssituksen lisäksi myös langansyöttönopeutta vaihdellaan. Kaksoispulssimenetelmä lisää hitsauksen laatua parantamalla hitsaussauman ulkonäköä ja saumanmuotoa.

Perinteinen MIG/MAG-hitsaus on helppokäyttöinen hitsausmenetelmä sekä ammattilaisille että hitsauksen harrastajille. Siinä on kuitenkin yksi vaikeus. Oikeiden hitsausparametrien säätäminen voi olla joskus hankalaa.

Aina ei ole helppoa sovittaa yhteen oikeaa hitsaustehoa, jännitettä ja langansyöttönopeutta. Tämän tehtävän helpottamiseksi on kehitetty erilaisia menetelmiä, mutta niissä kaikissa on määritettävä monenlaisia asetuksia joko taulukoiden, käyttöoppaiden tai perinpohjaisen hitsausalan tuntemuksen avulla.

Adaptiivisuus ratkaisee nämä ongelmat. Tätä konseptia sovellettaessa laite tekee hitsausprosessiin liittyvät laskelmat itse ja päättää, kuinka langansyöttönopeus ja jännite tasapainotetaan. Kun laite huolehtii jännitteestä ja langansyöttönopeudesta, valokaaresta tulee aina stabiili ja käyttäjän tarvitsee ainoastaan valita oikea teho. Jos laite on erityisen monipuolinen, se voi myös ehdottaa sopivaa tehotasoa eripaksuisille materiaaleille.

PULSSIHITSAUS

Pulssihitsauksessa virtalähde pulssittaa hitsausvirtaa siten, että lisäaine siirtyy hitsisulaan pisaroina. Pulssituksen huippuvirta pysyy korkeana joten lisäaine siirtyy hitsisulaan. Alhaisempi perusvirta pitää hitsisulan sekä hitsauslangan pään sulana. Pulssihitsaus soveltuu erinomaisesti alumiinin ja ruostumattomien teräksen hitsaamiseen sen roiskeettomuuden sekä hyvän ulkönäön takia. Pulssitus myös vähetää alumiinin ja rosterihitsauksessa huokosia.

TIG-HITSAAMINEN

TIG-hitsauksessa valokaari muodostuu volframielektrodin ja työkappaleen väliin. Suojakaasu on inertti kaasu, joka ei sinänsä vaikuta hitsausprosessiin. Yleensä suojakaasu on argonia ja se suojaa sulan hitsin lisäksi polttimen elektrodia hapettumiselta. Lisäainetta ei välttämättä tarvitse käyttää TIG-hitsauksessa. Jos lisäainetta käytetään, se syötetään yleensä manuaalisesti eikä hitsauspolttimen läpi, kuten MIG / MAG-hitsauksessa. Siksi TIG-hitsauspolttimella on täysin erilainen rakenne kuin MIG / MAG-polttimella.

Erilaisia TIG-hitsausmenetelmiä ovat esimerkiksi tasavirtaa käyttävä DC TIG -hitsausmenetelmä, vaihtovirtaa hyödyntävä AC TIG -hitsaus ja pulssi TIG. TIG-hitsausta käytetään monilla teollisuudenaloilla, kuten ilmailu- sekä metallilevyteollisuudessa. Se soveltuu erinomaisesti työkohteisiin joissa hitsataan erityisen ohuita materiaaleja tai erikoismateriaaleja, kuten titaania.

TIG-hitsaus soveltuu sekä manuaaliseen että automatisoituun hitsaamiseen. TIG-hitsauslaitteisiin kuuluu virtalähde, maadoituskaapeli, hitsauspoltin ja suojakaasupullo. Virtalähde voi sisältää myös nestejäähdytysyksikön. Erillistä langansyöttölaitetta ei välttämättä tarvita, koska täytemateriaali syötetään yleensä manuaalisesti.

TIG-hitsausta käytetään kohteissa, joissa hitsin ulkonäkö, laatu ja puhtaus ovat tärkeitä. Nämä tekijät asettaa erityisiä vaatimuksia hitsaustyön tarkkuudelle. TIG-hitsaus on vaativampaa, koska tässä hitsaustekniikassa on enemmän hallittavia asioita kuin muissa tekniikoissa. TIG-hitsauksessa poltinta liikutetaan yhdellä kädellä, kun taas toinen syöttää hitsauslisäainetta sulaan. TIG-hitsaajan on hallittava tarkasti molempia käsivarsia.

Nämä erityisvaatimukset vaikeuttavat TIG-hitsausta varsinkin alussa. Käsivarret tottuvat kuitenkin pian hitsauksessa tarvittaviin liikeratoihin ja TIG-hitsauksesta tulee rutiinia. Vaativan TIG-hitsauksen tekee yleensä hitsaaja, joka on erikoistunut TIG-hitsaukseen.

HITSAUSKONEET

Laadukas hitsauskone on sekä pitkäikäinen ja usein myös huomattava hankinta yritykselle. Hitsauskoneen ominaisuuksien ja tarpeiden vertailuun on hyvä käyttää aikaa sillä yrityksen tuottavuus nousevat sopivilla hitsaustarvikkeilla ja hitsauskoneilla uusille tasoille.

Aluksi kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen ja millaisia hitsausprosesseja hitsauskoneelta vaaditaan. Eri konemalleja voidaan rajata helpommin, kun etukäteen tiedetään pääasiassa käytettävät hitsausprosessit sekä hitsattavat materiaalit. Virtalähteen teho määräytyy hitsattavan materiaalin paksuuden ja hitsien pituuden mukaan.

Jos MIG-hitsataan alumiinia, on pulssihitsauskone ainoa vaihtoehto. Alumiinin TIG-hitsaus vaatii aina AC/DC-hitsauskoneen. Hitsauskonetta valittaessa on syytä muistaa se, että mitä laadukkaampi hitsauskone on, sitä paremmat ovat sen kaariominaisuudet.

Laadukas ja roiskeeton valokaari takaa sen, että saumojen jälkikäsittelyyn ja korjaamiseen ei kulu turhaa aikaa. Hitsauskoneen toimivuus ja luotettavuus ovat luonnollisesti aina tärkeitä ominaisuuksia koska silloin käyttäjän aika ei kulu virtalähteen ylimääräisiin korjauksiin tai varaosien tilailuun. Koneen koko, liikuteltavuus ja sijainti missä hitsataan vaikuttavat myös hitsauskoneen valintaan.

HITSAUSVAATTEET & HITSAUSMASKIT

Hitsauksessa, plasmaleikkauksessa tai polttoleikkauksessa on käyttäjän suojauduttava kipinöiltä, syttymiseltä, UV-säteilyltä, kirkkaalta valolta, lentäviltä siruilta sekä valokaaren aiheuttamalta vaaralta, melulta sekä ilmassa olevilta epäpuhtauksilta. Näiden vaarojen takia on työntekijän käytettävä kyseisiltä vaaraoilta suojaavia henkilösuojaimia sekä soveltuvia hitsausvaatteita.

Hitsauksessa, plasmaleikkaamisessa sekä polttoleikkauksessa tarvittuja suojaimia ovat mm. hitsausmaski, suojalasit, visiirit, hitsauskäsineet, hitsausvaatteet ja hitsaukseen sopivat turvakengät. Epäpuhtauksia hengitysilmassa kyetään vähentämään tehokkaalla ilmastoinnilla sekä hitsauskaasuimurilla. Hitsauskaasuimurilla on kuitenkin rajallinen toiminta-alue, joten sen vuoksi esim. raitisilma hitsausmaski on oivallinen lisävaruste.

Hitsauksessa muodostuvat huurut sisältävät pieniä hiukkasia, jotka kykenevät tunkeutumaan keuhkoihin. Muita hitsauksessa haitallisia hitsauskaasuja, ovat mm. typen oksideja sekä otsonia. Huomioitavaa on, että esim. säiliössä, on hengityksensuojaimena käytettävä aina soveltuvia motorisoitua paineilmalaitetta, koska erilaisten kaasujen pitoisuudet ovat yleensä erittäin suuret ja happipitoisuusvähäistä.

Paineilmalaitteeksi tulee pääasiassa valita paineilmaletkulaite, joka tuottaa tarvittavan määrän ilmaa työtehtävän keston ajan. Paineilmaletkulaitteen muita hyötyjä on se, ettei erillistä puhallinta tarvitse kantaa mukana. Melu uhkaa myös hitsaajaa ja siksi onkin syytä käyttää kuulosuojaimia tai korvatulppia. Parhaimman suojaustason takaa puhtaat ja ehjät suojaimet ja vaatteet. Hitsauksen aikana suojaimet ja vaatteet likaantuvat helposti. Tästä syystä kaikki suojaimet on pidettävä puhtaana mahdollisuuden mukaan ja tarkastettava niiden kunto ennen käyttöä.

HITSAUSVAATTEET

Hitsaaja kohtaa työssään erilaisia terveysriskejä sekä vaaroja. Koska hitsatessa käytetään pääasiassa lämpöä, voivat kuumat kappaleet aiheuttaa vakavia palovammoja. Hitsauspaikalla lentää usein kipinöitä, joilta on syytä suojautua niin mukavuuden kuin turvallisuudenkin vuoksi. Valokaari synnyttää kirkkaan valon, joka aiheuttaa UV-säteilyä. Tapaturmia voidaan ehkäistä noudattamalla huolellisuutta sekä työturvallisuusmääräyksiä.

Hitsausvaatteiden tehtävänä on suojata käyttäjää hitsauskipinöiltä, lämpösäteilyltä, lyhytaikaiselta liekkikosketukselta sekä valokaaren aiheuttamalta UV-säteilyltä. Hitsaajan suojavaatteet tulee täyttää standardin EN ISO 11611 mukaiset asetukset. Helpoin tapa suojautua kuumuudelta on käyttää joko nahkaisia hitsaajan vaateita tai soveltuvia hitsaajan haalareita. Hitsaajan muihin varusteisiin kuuluu myös laadukas hitsausmaski, hitsaajan käsineet, hitsaajan jalkineet, korvatulpat sekä hitsaajan esiliina.

Hitsausvaatteet ja suojausluokka valitaan pääasiassa hitsausmenetelmän mukaan. Hitsausvaatteet voidaan jakaa joko yksi- tai kaksiosaisiin hitsaajan vaateisiin. Näiden lisäksi hitsaaja voi käyttää tarpeen mukaan myös eriasia hitsaajalle tarkoitettuja lisäsuojia, kuten esimerkiksi hitsaajan esiliinaa, hitsaajan huppua tai hitsaajan lakkia (esim. hitsaajan suikka), erilaisia hitsaajan nahkaisia hihasuojuojia sekä hitsaajan säärystimiä.

Hitsaajan käsineet suojaavat käyttäjäänsä lialta, pölyltä, kipinöiltä, liekki- ja kosketuskuumuudelta ja UV-säteilyltä. Hitsaajan suojakäsineet antavat suojaavat myös mekaanisilta vaurioilta kuten pistoilta ja viilloilta. Hitsaajan käsineiden olisi hyvä olla oikean kokoiset, sillä liian väljät käsineet haittaavat työkalujen ja -kappaleiden käsittelyä. Hitsaajan työssä on vaarana altistua kromin sekä nikkelin aiheuttamalle kosketusihottumalle. Metallintyöstössä on suojakäsineiden käyttö myös tarpeellista.

Hitsaajan käsineitä on suojaustasoltaan kahdenlaisia, luokka A ja B. Luokan B käsineet on tarkoitettu enemmän sorminäppäryyttä vaativaan työhön, kuten TIG-hitsaukseen. Luokan A käsineet sopivat muihin hitsaustöihin. Ne ovat paksummat, mutta ne antavat paremman suojauksen kuumalta kuin luokan B käsineet.